Gradačac Politika Tuzlanski kanton Vijesti

U organizaciji OO SDA Gradačac održana tribina „Odgovor SDA na aktuelna politička pitanja”


Članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije prisustvovali su skupu na kojem su se obratili :

– Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i podpredsjednik SDA;

– Safet Softić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i podpredsjednik SDA;

– Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH;

– Bego Gutić potpredsjednik povjereništva KO SDA TK;

– Amir Fazlić predsjednik povjereništva KO SDA TK i poslanik Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH.Uvodničari su prezentirali stanje u Bosni i Hercegovini, kao i u Stranci demokratske akcije. Uprkos svim problemima sa kojima se BiH suočava, predstavnici SDA na svim nivoima uspijevaju održati stabilnost u zemlji i omogućiti procese koji vode ekonomskom oporavku BiH.

Svi ekonomski pokazatelji su porasli. Bruto domaći proizvod, pokrivenost uvoza izvozom, kao i ostali ekonomski parametri su u porastu. U porastu je broj zaposlenih u FBiH i TK.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u pratnji predsjedavajućeg Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i povjerenika Kantonalnog odbora SDA TK Amira Fazlića obišli su jedan pogon kompanije TMD dommers lighting koja ima veliki izvoz i velike razvojne i proizvodne kapacitete.


Zvizdić i Novalić te federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara su se nakon posjete fabrici sastali sa privrednicima iz Gradačca, s kojima su razgovarali o poboljšanju poslovnog ambijenta.

Mnogobrojni članovi, simpatizeri SDA dali su apsolutnu podršku radu i djelovanju SDA u borbi za Bosnu i Hercegovinu.


SDA vodi realnu politiku, ne daje nerealna obećanja i postepeno pomjera stvari u pozitivnom smjeru, svi ostali politički akteri se bore ili za postizanje ratnih ciljeva, ili se sebično bore za vlast. Pokušaji destabilizacije SDA kao najjače i najznačajnije političke stranke u BiH neće proći.


SDA jača kroz aktuelni proces uklanjanja kadrova koji svoje lične interese stavljaju iznad općih i koji djeluju suprotno principima, programu i Statutu SDA.

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services