Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića (20), koji se neregistrovanim BMW-om X5 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke.


Tinejdžerke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč(17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji. Tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića.

Iz smrskanog vozila, koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na licu mjesta poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim.

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja medicinske pomoći.

Njena sestra Ajla, koja se, također, nalazila u BMW-u, .

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. .