Kultura Svijet Vijesti

NE PADA MU NA PAMET: Bivši ministar vanjskih poslova Velike Britanije se neće izviniti zbog vrijeđanja muslimanki pod burkom, ovo je razlog…

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Johnson neće se izviniti zbog svog komentara u vezi sa ženama koje nose burku, nakon što je predsjedavajući Konzervativne stranke zatražio njegovo izvinjenje.


Johnson je u tekstu za Daily Telegraph napisao da muslimanke koje nose burke podsjećaju na “poštanske sandučiće”, uporedivši ih sa “pljačkašima banaka”.

Njegovi komentari označeni su kao “smišljena provokacija” i “uvredljivi”. Međutim, izvor blizak Johnsonu rekao je da se on neće izviniti te da je “glupo” napadati njegove stavove.

“Ne smijemo pasti u zamku blokiranja debate o teškim pitanjima. Ako ne govorimo u prilog liberalnih vrijednosti, onda jednostvano povlađujemo reakcionarima i ekstremistima”, rekao je izvor, javlja BBC.

Johnson je u svom tekstu  naveo da se protivi zabrani nošenja burki, ali da smatra “apsolutno glupim da ljudi biraju da idu okolo ličeći na poštanske sandučiće”, prenose Agencije.


 

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services