Kolumna

KOLUMNA / Emina Vukičević: “DRUGA ŠANSA”

Kolumna: Emina Vukičević

Toliko citata o drugoj šansi (ne) prijateljima, a jako pogrešnih.

DAJTE IM JE, jer očito zaboravljate taj moćni BUMERANG u cijevi i trenutak kada ih pustimo da misle da su pobijedili. Zaboravljaju i oni da taj metak nije slučajno zaglavio. No, nije kome je namijenjen nego kome je suđen, kao i istina i pravda koja će poraziti svaku laž i zlo, a njima vratiti nama namijenjeno.

Zato, PUCAJ!

A da li dati drugu šansi LJUBAVI?

DA, ljubav zahtjeva strpljenje, kompromis, žrtvu i borbu za koju moramo biti spremni.

Da li smo mi savršeni? NE

„Never sad never – nikad ne reci nikad“ za bilo šta u životu, jer ne znamo na šta će nas šejtan nagovoriti i natjerati!

Greške su različite, mi smo različiti i različito gledamo i reagujemo na te greške. Za nekog su neke neoprostive, a tako bezazlene. Neke su na prvu neoprostive, kriv je neko drugi za njih, mi kategorčno nismo. Greška!

Znači, u svemu, pa i u ljubavi moramo poći od sebe. Grešne smo duše, niko savršen nije i svaka osuda nas može stići na sopstvenoj koži kada zgriješimo mi. Razlog za greške i oproste smo upravo nas dvoje. Jedno drugo smo izazvali, zapostavili, namrgođeni dočekivali, neuredni i zlovoljno opušteni, drugim osobama na tacni dali, poželjeli opomenuti, vratiti istom mjerom, reći što ni u snu rekli ne bi i šta sve ne, da bi boljelo i drugu stranu kao nas.

Nakon haosa i urnebesa, suza i rastanka, ostaje ono vječno pitanje…Da sam oprostila i da smo pokušali ponovo, možda bi danas bili sretni!? Ostaje ta savjest puna neodgovorenih pitanja jer odgovorima nismo dali šansu, niti nama, niti našoj ljubavi.

Ili, Iako nismo zajedno, imam svoj mir i čistu savjest, pokušala sam, dala sve od sebe, pogriješio je ponovo i pao na istoj stvari, nismo uspjeli. Život teče dalje….

Spustimo lopticu na pod. Dajte drugu šansu onom ko zna reći „OPROSTI“, ne ponovi je, razgovarajte i recite sve što vam na duši leži. Istinom otvorite oči jedno drugom da bi u sretnu budućnost gledali.


Mr. oec Emina Vukičević


Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services