Ekologija Gradačac Kultura Mladi Vijesti

GRADAČAČKI GIMNAZIJALCI U EKO-AKCIJI: “Edukativna ekološka radionica” (FOTO) "Čista okolina, zdrava lokalna sredina"

Edukativna ekološka radionica održana u Gimnaziji u Gradačcu!

U sklopu inicijative “Čista okolina, zdrava lokalna sredina!” aktivisti udruženja KULT , organizovali su edukativne radionice u Gimnaziji “Mustafa Novalić” Gradačac.


Prvi dio radionica je održana u četvrtak (10.05.2018.) a učesnici su bili učenici prvih razreda škole. Tema radionice je bila “Čovjek, faktor i meta zagađenja životne sredine”.“Na naše zadovoljstvo, sve je prošlo izuzetno dobro. Učesnici su pokazali jako interesovanje za ovu temu i aktivno su učestvovali u radu radionice“. -Ammar Grabić, koordinator projekta Drugi dio edukacije desio se danas na istome mjestu, s tom razlikom da su polaznici bili učenici trećeg razreda.


Nakon edukativnog dijela, polaznici radionice su mogli da se okušaju i u praktičnom dijelu te da pokažu svoju kreativnost. Tako su nastali izuzetno lijepi crteži, a kruna svega su pjesmice, inspirisane našom temom.

VEZANI TEKST

Radionice su izvedene pod mentorstvom profesorice Dude Kozice

Sve je počelo idejom neformalne grupe učenike “Volontiranjem do napretka”, polaznika obuke “UMiD”, koju su kandidirali svoju inicijativu na konkurs Instituta za razvoj mladih KULT.Projekat je zamišljen u 3 faze.

Prve dvije faze desile su na području jezera Vidara, Popovače, a podrazumijevale su čišćenje teritorije i sadnja voćki na prostoru oko Omladinskog centra.

Akciju su podržali i građani svih dobnih skupina i dali svoj doprinos u radu. 3. faza se desila upravo danas, a podrazumijevala je edukaciju u cilju podizanja ekološke svijesti kod sugrađana. Iako je ovaj projekat formalno završen, na ovome se neće stati i nastavit ćemo aktivnosti u pogledu zaštite čovjekove okoline – “Čista okolina, zdrava lokalna sredina!”Izvor: Balkan X portal


 

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services