BiH Ispovijest Pisma čitalaca Život

(FOTO) Zbog neprofesionalizma ljekara tragično izgubljen jedan mladi život | PISMO ČITALACA

“Poštovani, žena sa inicijalima A. A. je dugogodišnji pacijent Doma zdravlja u Gračanici a nerijetko i vrlo čest posjetitelj Hitne pomoći tj. naprijed navedene ustanove, a zbog vrlo visokog krvnog pritiska od koga boluje zadnjih 20 godina – od rodjenja prvog djeteta. 


Autor: Samir AvdićDolazeći svojim autom (Peugeot) na Hitnu, zbog vrlo lošeg zdravstvenog stanja, a po nesreći sama u vozilu, ispred ustanove Hitne pomoći, usljed moždanog udara, izgubila je potpunokontrolu nad vozilom i udarila u vozila na parkingu…

Medicinski radnici su je izvadili iz auta i uveli u zgradu Doma zdravlja, a potom su zvali policiju što je bila kardinalna greška jer kada je policija stigla na lice mjesta krenuli su sa uviđajem i ispitivanjem osobe A. A. Nakon toga i ALKO TEST te na kraju potpisivanje zapisnika što je trajalo najmanje 30-35 minuta ( koje su bile vrlo važne tj. odlučujuće u tom momentu bile za nju)

Doktor koji ju je pregleda nije ni posumnjao, a kamo li donio pravu dijagnozu – MOŽDANI UDAR 

Za to vrijeme je se osoba A. A. žalila na glavobolju a dežurni doktor, iako joj je izmjerio pritisak 210, a nije pogledao njen žurnal ( osobe koja je bila, kao sto sam rekao, čest posjetitelj Hitne) nego joj je dao longetu za vrat misleći da pacijenticu glava boli od udesa, a ne zbog moždanog udara i uputio u UKC- TUZLA na hirurgiju !?!?

Nažalost sve se dešavalo tako brzo i tako neprofesionalno da je jedan mladi život. A. A. je bila majka dvoje djece od koje jadno baš danas puni 18 godina

Već u kolima Hitne pomoći na pola puta joj je pozlilo i prestala je disati na što su medicinski radnici reagovali vrlo brzo i reanimirali je. Kada je dovučena na odjeljenje hirurgije već na osnovu CT snimka vidjelo se da dotična osoba ima veoma veliki izliv krvi u mozak i da je u besvjesnom stanju.

Doktor je nakon svega rekao da je to takva vrsta izliva krvi i da je već sada nemoguće izvršiti hirurški zahvat.

NIKO SE NI UPITAO NIJE ZAŠTO JE OSOBA (A.A.) DOŠLA PRED HITNU POMOĆ, A SVI KOJI POZNAJU GDJE JE ZGRADA HITNE POMOĆI U GRAČANICI MOGLI SU ZNATI DA NIJE “DOŠLA PO ĆEVAPE” NEGO PO POMOĆ.

P. S. NADAJMO SE DA SE OVAKVE KARDINALNE GREŠKE NEĆE DEŠAVATI NIGDJE U OVOJ NAŠOJ NAPAĆENOJ ZEMLJI!Izvor: Balkan X portal

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services