BiH Zanimljivosti

FOTO DANA: Karta BiH na Ilidži

Karta BiH, istaknuta na Ilidži u Sarajevu sa sadržajem na arapskom jeziku je dokaz da su se građani odlično “adaptirali” i pokazali kao pravi domaćini… 😉

Bosna i Hercegovine posljednjih godina postala je jedna od najatraktivnijih destinacija za državljane arapskih zemalja koji u našoj zemlju borave privremeno ili stalno.

Uprkos tome što u ukupnoj statistici nemaju značajan udio u BiH je u zadnje vrijeme primjetan sve veći broj turista koji dolaze iz arapskih zemalja, barem kada je u pitanju Sarajevo i okolina.

Jedna od najatraktivnijih destinacija za Arape jeste sarajevska općina Ilidža u kojoj veliki broj njih kupuje vikendice i kuće u kojima borave, planiraju dolaziti tokom godišnjih odmora, ali i živjeti.

Povećan broj arapskih državljana na Ilidži utjecao je i na norme ponašanja kada je u pitanju poslovanje ugostiteljskih i drugih objekata u ovoj općini pa je tako većina natpisa, uputa i naziva na izlozima poslovnih objekata napisana na arapskom jeziku.

Posebno je simbolično prisustvo objekata čiji su natpisi napisani isključivo na arapskom jeziku.


BUDITE NAŠ REPORTER / Pošaljite vijest


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove Balkan X PORTALA. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Balkan X portal zadržava pravo da obriše komentare bez najave i objašnjenja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji bi mogli biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Copyright (C) Balkan X portal / e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email
Pratite Balkan X portal in sec