BiH Vijesti

DOGOVORENO: U Makedoniju od sada samo s ličnom kartom

 

Ministar spoljnih poslova Igor Crnadak danas je u Skoplju potpisao sporazum o ličnim kartama s ministrom spoljinih poslova Makedonije Nikolom Dimitrovim.

Tako će građani BiH od sada u Makedoniju moći ući samo s ličnom kartom, kao i građani Makedonije u Bosnu i Hercegovinu.

– S obzirom na to da već postoji sličan sporazum sa Srbijom, to znači da će se na potezu BiH – Makedonija ljudi moći kretati samo s ličnim kartama – naglasio je Crnadak.

Takođe, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ministrica obrazovanja i nauke Republike Makedonije Renata Deskoska potpisali su u Skoplju Protokol o saradnji u obrazovanju između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva obrazovanja Republike Makedonije s ciljem razvijanja i unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja dvije zemlje


BUDITE NAŠ REPORTER / Pošaljite vijest


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove Balkan X PORTALA. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Balkan X portal zadržava pravo da obriše komentare bez najave i objašnjenja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji bi mogli biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Print Friendly, PDF & Email